Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Er ging iets mis aan onze kant. Probeert u het nogmaals.

Er ging iets mis aan onze kant. Probeert u het nogmaals.

Indien uw klant niet betaalt en u genoodzaakt bent incassomaatregelen te treffen, is het aanvragen van zijn faillissement één van de middelen die u ter beschikking staat. Het indienen van een faillissementsverzoek kan een advocaat relatief goedkoop en in korte tijd voor u doen. Indien uw debiteur met een faillissementsverzoek wordt geconfronteerd en wil voorkomen dat hij failliet wordt verklaard, kan dit aanleiding zijn om alsnog tot betaling van uw vordering over te gaan. Vaak leidt een faillissementsverzoek daarom tot een resultaat.

Wat is er nodig voor een faillietverklaring?

Aan een faillietverklaring zijn echter wel enkele voorwaarden verbonden. Voor de faillietverklaring is nodig dat de schuldenaar meerdere schulden onbetaald laat en verkeert ‘in de toestand van te hebben opgehouden te betalen’. Indien u het faillissement van uw debiteur wilt aanvragen, zult u dus hard moeten maken dat uw debiteur meerdere schuldeisers heeft en onbetaald laat. Mogelijk heeft hij ook schulden aan andere ondernemers uit uw branche of bij zijn bank of de Belastingdienst. Samen met uw advocaat kan worden nagegaan of er andere schulden zijn die als ‘steunvordering’ kunnen dienen. Voor het gebruik van deze steunvorderingen is het niet nodig dat de schuldeisers meewerken aan de faillissementsaanvraag. Steunvorderingen hoeven ook niet opeisbaar te zijn.

Failliet laten gaan, of niet?

Indien het voor de (eerste) faillissementszitting niet komt tot betaling van uw vordering, is het van belang om aan de hand van de kans van slagen van het faillissementsverzoek te beoordelen of u de zitting wilt laten doorgaan, uw verzoek wilt aanhouden of intrekken. Dat laatste is soms beter dan dat u de debiteur failliet laat gaan. U houdt dan de mogelijkheid om op een later moment opnieuw incassomaatregelen te treffen. Is het faillissement eenmaal uitgesproken dan wordt het vermogen van de schuldenaar namelijk verdeeld onder alle schuldeisers, in de volgorde die de wet aangeeft. En meestal staat u niet bovenaan...

Meer weten?

De Koning Advocaten heeft een ruime ervaring op het gebied van incasso. Wij weten wanneer een faillissementsaanvraag zinvol is, wat het u gaat kosten en wat het u gaat opleveren. Ook kunnen wij u bijstaan indien u geconfronteerd wordt met een faillissementsaanvraag of faillietverklaring.

Vragen? Wij bellen u!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Mr. Arthur Ammerlaan

Direct contact?

E-mail:
a.ammerlaan@dekoningincasso.nl

Telefoon:
078 - 630 0000

ammerlaan

 

Ons Incasso Team

dK 16 3 c

logo

Ga naar boven
JSN Blank template designed by JoomlaShine.com